Bijzondere diensten, het hele jaar rond:

Doopdiensten: worden 3-4x per jaar gehouden. Een of meerdere dopelingen geven getuigenis over wat Jezus in hun leven gedaan heeft en waarom ze Hem willen volgen. Op grond van dat getuigenis worden zij gedoopt. Het zijn feestelijke diensten, waarin vaak veel familie en vrienden meekomen.

Jeugdienst: ten minste 4x per jaar is er een speciale jeugddienst. Veel jongeren, zingen onder begeleiding van een goede jeugdband, een treffende spreker, van alles te zien & te horen. En iedereen doet mee.

Gezinsdienst: elke 5e zondag van de maand én op de hoogtijdagen (Kerst, Pasen) is er een gezinsdienst, waarin ook de kinderen ten volle meedoen.

Kinderzegendienst: elke eerste zondag van het kalenderjaar starten wij met de kinderzegendienst: een dienst voor én met alle kinderen, groot en klein, waarin zij elk persoonlijk een zegen ontvangen. Een geweldige start van het jaar!

Paascyclus: in de paastijd hebben wij een vierdaagse Paascyclus. Witte donderdag, Goede vrijdag, Stille zaterdag en Paaszondag worden stemmig en creatief gevierd. We volgen, met veel symboliek in de vieringen, de weg van het avondmaal naar het kruis naar de verwachte doorbraak en uiteindelijk naar de opstanding. Deze paascyclus is een van de hoogtepunten van het jaar.

Startzondag: het startschot van het seizoen klinkt op de startzondag (eind augustus/begin september). Dat doen we op een creatieve en ontspannen manier - we nemen daar een hele zondag voor.

Eeuwigheidszondag: de laatste zondag van het kerkelijk jaar (eind november) vieren wij Eeuwigheidszondag. Een dienst waarin wij de leden en vrienden die dat jaar zijn overleden herdenken. Ook wordt ieder in de gelegenheid gesteld om iemand uit je persoonlijk leven te herdenken door een roos te plaatsen in een vaas. Het bijzondere van deze herdenkingsdienst is dat je ook samen kwetsbaar durft te zijn en dat mag uitdrukken.

Kinderkerstfeest: elk jaar organiseren wij op kerstavond (24 december) een kerstgebeurtenis speciaal voor kinderen. Dat kan zijn een lichtjestocht door de wijk langs levende uitbeelding van het kerstverhaal (2008 en 2011), een uitgebreide kerststal rondom de kerk (2009) of een spetterende kinderkerstdienst voor en door kinderen met zingen, muziek en theater (2010). Of een kinderkerstnacht met een musical (2012)

Avondmaal: elke eerste zondag van de maand vieren wij de Maaltijd van de Heer (Avondmaal). Tijdens het Avondmaal gedenken wij de dood en opstanding van Jezus Christus door middel van het ronddelen van brood en wijn. Iedereen die gelooft dat Jezus Christus voor zijn of haar zonden is gestorven en weer is opgestaan, is van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Dit geldt ook voor mensen die bij ons te gast zijn - wij vragen hen dan wel om zich even voor te stellen, zodat we hen welkom kunnen heten in het samen vieren.

Translation in English and Farsi: during each Sunday service there is a simultaneous English-language translation available. We use wireless headsets, which makes it possible for you to sit anywhere you want. Please pick up a headset at our translation desk (in the back of the church hall)
Voor Iraanse en Afghaanse gasten is het ook mogelijk om de diensten in hun eigen taal (Farsi) te kunnen volgen. Deze vertaling graag tevoren aanvragen bij het secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..