Vijfde zondagen

Al een aantal jaren hebben we tijdens de vijfde zondag geen kinderwerk voor de kinderen (wel voor de baby's/peuters). Deze diensten werden 'gezinsdiensten' genoemd omdat het hele gezin dan in de dienst was.

De term is echter wat ongelukkig gekozen, omdat veel mensen en met name gasten, hierdoor de indruk kregen dat deze diensten echt gericht waren op het hele gezin. In de praktijk betekende het dat kinderen in de dienst een werkblad kregen voor tijdens de preek en dat er een extra kinderlied werd gezongen.

Komend jaar zal dit ook zo zijn tijdens (meestal) de vijfde zondag, maar soms op een andere zondag van de maand als het roostertechnisch beter uitkomt. Het zal altijd worden vermeld op de site en in de nieuwsbrief.

30 September en 30 december: Prijs met Johannes de Heer

Op 30 september en op 30 december krijgen de vijfde zondagen wel een speciale invulling, maar dit keer niet gericht op kinderen, maar eerder op de ouderen uit onze gemeente. "Prijs met Johannes de Heer" komt dan de dienst verzorgen, wat betekent dat we veel liederen 'uit de oude doos' zullen zingen, Thijs verzorgt de preek op 30 september. Vanaf kwart voor tien wordt er al gezongen, dus als u van Johannes de Heer liederen houdt, wees op tijd aanwezig!