Thijs en Saskia Tichelaar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Hieronder stellen onze voorgangers zich voor. Eerst het verhaal van Saskia:

Als kind leerde ik God kennen doordat mijn ouders over hem vertelden. Ik was me erg bewust van Zijn aanwezigheid in mijn leven en gunde dat anderen ook. Al gauw wilde ik niets liever dan mensen over de liefde van God vertellen. Als tiener ging ik mee met een aantal zendingsreizen wat ik geweldig vond. Na mijn studie theologie ontdekte ik echter, dat er ook in Nederland nog genoeg mensen zijn die Jezus nog niet kennen. Samen met Thijs ben ik toen in de Baptistengemeente Maastricht gaan werken terwijl we onze master Theologie aan het afronden waren. Hier ontstond ook het verlangen om voorgangers te worden van een kerk. Dit werd in september 2013 concreet toen we zijn bevestigd als voorgangers van de Baptistengemeente Arnhem Centrum.

Ik vind het een voorrecht om in deze gemeente te mogen werken. Het is bijzonder dat je als voorganger dichtbij mensen mag komen en dat je vaak getuige bent van wat God in mensenlevens doet. Ik wil de gemeente uitdagen om te blijven zoeken naar manieren om Jezus te volgen in het dagelijkse leven en om kerk te zijn op een manier die relevant is voor mensen uit alle hoeken van de samenleving!

 

Het verhaal van Thijs:

Ik weet nog goed dat ik als klein kind intens meeleefde met de verhalen die mijn ouders mij uit de kinderbijbel voorlazen. Daarin zag ik hoe God innig betrokken was in geschiedenissen van mensen, families en volken. En nog steeds gaat mijn hart sneller kloppen als ik zie hoe God ingrijpt en aanwezig is in het leven van
mensen en gemeenschappen hier en nu.

Ik hou van deze liefdevolle en betrokken God en ik geloof dat hij ons als volgelingen van Jezus Christus door de kracht van zijn Geest wil inzetten om hoop bekend te maken in deze wereld! Omdat ik deze passie graag wilde delen ben ik theologie gaan studeren in Leuven. Daar groeide het verlangen om voorganger te worden.

Na mijn bachelor ben ik in 2006 samen met mijn vrouw Saskia begonnen met deeltijdwerk voor de Baptistengemeente Maastricht om te zien of ons verlangen ook door de praktijk zou worden bevestigd. Dat is gebeurd en het is een voorrecht om nu hier in Arnhem te mogen zijn!

Saskia en Thijs zijn getrouwd en hebben twee dochters (Lotte, 2009 en Salomé, 2012) en een zoon (Obed, 2015).