Sjaak en Mija Regoord

Sjaak en Mija Regoord

Wie zijn Sjaak en Mija?

Sjaak en Mija Regoord wonen en werken in Santiago de Compostela in Spanje. Mija is de dochter van Kees en Mattie Noordhoek die vele jaren lid zijn geweest van onze gemeente. Als Sjaak en Mija in onze gemeente zijn voelt dat voor Mija altijd als “thuiskomen”.

Waar werken zij?

Sjaak en Mija werken sinds 1993 met de zendingsorganisatie WEC International in Spanje. Eerst in Valencia bij een kerk met veel (ex)drugsverslaafden. Vanaf 1997 in Madrid ten behoeve van kinderen in de knel. Sinds 2019 zijn ze actief op de Camino onder de pelgrims. 

Pelgrims komen tijdens hun tocht naar Santiago de Compostela los van hun normale dagelijkse routine. Er is tijd om na te denken over het leven. Sjaak en Mija lopen tussen de pelgrims en denken mee met hun (levens)vragen. Ook verrichten ze allerlei werkzaamheden in gastenverblijven voor pelgrims en helpen ze nieuwe pelgrimswerkers op weg. Tevens organiseren ze internationale teams die ook deelnemen in enkele van bovengenoemde activiteiten.

Mija is lid van de kerngroep van het netwerk Soy el Camino, bedoeld om christenen die op de Camino werken aan te moedigen om samen te werken en elkaar te ondersteunen.

“Wijs elkaar de juiste richting”